CIKKEK


Válás, szakítás után...


Életünk során, mindannyiunknak szembesülnünk kell, olyan erőteljes érzelmi kihívásokkal, amelyek alapjaiban megingathatják biztonságérzetünket, önbecsülésünket és emberi kapcsolatainkba vetett bizalmunkat.


A párkapcsolati válság, a szakítás, a válás, mind olyan érzelmi próbatétel, amelyben meg kell küzdenünk a szomorúság, a düh, a bűntudat, a harag, a félelem, a bosszúvágy, az önsajnálat, a gyász, a reménytelenség, a kilátástalanság, a csalódottság és a veszteség érzésével.

Amikor párkapcsolatunk válságba kerül, akár felmerülhet a különválás gondolata is, hiszen a bizalomvesztés, az érzelmi távolság, a konfliktusokkal terhelt mindennapok, az egymás irányába megkopott tisztelet, nagymértékben elsodorhat bennünket a társunktól.

Ha nem kezdjük el időben megjavítani a kapcsolatunkat, vagyis felépíteni a bizalmat, a tiszteletet és újra szeretettel fordulni egymás irányába, akkor sok esetben, valóban a különválás marad az egyetlen megoldás.

Veszteségünk feldolgozása

Az elválás érzelmileg megterhelő időszakában, nemcsak társunk, közös életünk mindennapi kereteinek és biztonságának elvesztésével, hanem új, önálló életünk felépítésének kihívásaival is meg kell küzdenünk!

A veszteségünk feldolgozását és a sikeres újrakezdést nagyban támogatja, ha minél hamarabb túl tudunk lépni önmagunk és a másik fél hibáztatásán, megbékélünk a múlt fájdalmaival és sérelmeivel, valamint, ha képesek vagyunk felismerni és továbbvinni kapcsolatunkból mindazt, ami értéket jelent számunkra.

Érzelmi gyógyulás

Az érzelmi gyógyulásban, az első lépés az elfogadás: egyfelől elfogadjuk és megérjük érzéseinket, másfelől pedig elfogadjuk a változást, és azt, hogy nem mindig tudjuk kontrollálni az eseményeket.

Érzelmeink megértése, elfogadása és feldolgozása kulcsfontosságú, hiszen a nem begyógyult érzelmi sebeink, egyfelől depressziót, fizikai és mentális betegségeket okozhatnak, másfelől pedig befolyásolhatják kapcsolataink minőségét és nagyban korlátozhatják újrakezdési lehetőségeinket.

Fontos, hogy legyünk türelmesek önmagunkkal és adjunk időt érzelmeink feldolgozására! Magányunk és elszigeteltségünk feloldására, önbecsülésünk megerősítésére, találjunk olyan támogató közeget, ahol empátiával és megértéssel fordulnak felénk! Ha merünk szakmai támogatást kérni, nagyban segíthet a gyógyulásunkban és a sikeres újrakezdésben! 

Veszteségből a megújulás irányába 

Fontos tudnunk, hogy életünk veszteségei és kudarcai lehetőséget adnak arra, hogy sok mindent átértékeljünk, levonjuk a tanulságokat, felismerjük saját felelősségünket.

Talán, még ebben a pillanatban, a jövőbeli életünk körvonalai homályosnak tűnnek, de tartsuk szem előtt, hogy minden változás a megújulás lehetőségét hozza magával!


Az önszeretet ereje

Életünkben a legfontosabb, az önmagunkkal ápolt kapcsolat, hiszen ennek minősége, nemcsak személyes jóllétünket és sikerességünket, hanem társas kapcsolatainkat is meghatározza. 

Valójában, akkor vagyunk a legsugárzóbbak és a legerősebbek, amikor jól érezzük magunkat a bőrünkben, harmóniában vagyunk önmagunkkal, vagyis szeretettel és feltétel nélkül elfogadjuk egész lényünket,  becsüljük és tiszteljük azt, akik vagyunk...       Olvass tovább!

Önismeret


Merülj el önismereted világában és fedezd fel Magad!


Manapság, rengeteg lehetőség kínálkozik arra, hogy mentális-lelki fejlődésed érdekében az önfejlesztés útjára lépj és dolgozz magadon. Az önismeret egy olyan lelki-mentális folyamat, amelynek során tudatosan felfedezheted, hogyan is működsz valójában, Ez a belső utazás lehetővé teszi, hogy mélyebb megértést szerezzünk az érzéseinkről, gondolatainkról, értékeinkről és cselekedeteinkről.         Olvass tovább...

Önbizalom


Belső utazásunk az önbizalomhiánytól a magabiztosságig


Önbizalmunk megmutatja, hogy mennyire hiszünk képességeinkben, illetve értékeinkben. A megfelelő önbizalom, a sikeres élet kialakításához elengedhetetlenül szükséges. Hiedelmeink kialakulásában a családi környezet, a barátok és a média is szerepet játszik.      Olvass tovább

Határaink: 

szabadság vagy béklyó

 

Személyes határaink meghúzása és fenntartása, alapvető fontosságú a mindennapi működésünkben, hiszen meghatározzák az önmagunkkal és másokkal való kapcsolatunkat, önbizalmunk és önelfogadásunk mértékét és biztosítják számunkra a döntéseink feletti önrendelkezés jogát.   Olvass tovább